There and back again

Då var det dags att ännu en gång försöka få något förmedlat till er, våra trogna läsare där hemma i ett numera ganska vårigt Sverige, vad vi har förstått det i alla fall.

Vi får börja med att be om ursäkt om de falska löften vi gav er när vi skrev att vi skulle uppdatera efter det att vi var färdiga med utforska norra delen av Bali under vår vistelse i Lovina. Inlägget kommer istället nu, ett par dagar senare av flera anledningar, mestadels p.g.a. tidsbrist och begränsad tillgång till internet.

Sist vi skrev var vi något omtumlade ifrån vår vansinnesfärd som vår taxichaufför utsatt oss för och vår första kväll i Lovina blev därför ganska lugn. Vi passade på att utforska orten som vi hade planerat att stanna på i en vecka, fortfarande i sällskap med Tawan och Fideli.
Det tog oss inte mer än tjugo minuter för oss att inse att vi omöjligt skulle finna något nöje i att stanna i denna håla en hel vecka. Nog för att Lovina kanske har sin charm under högsäsong men för tillfället var det verkligen lågsäsong, vilket ganska tydligt märktes då försäljarna flockades likt flugor runt oss så fort vi satte foten utanför hotellet.
Anledningen att vi överhuvudtaget hade valt att åka till Lovina var de många utflykter som erbjuds eftersom staden ligger nära till väldigt mycket sevärdheter. Så tillsammans bestämde vi oss för att komprimera vår planerade vecka till 3 dagar och proppa dessa dagar fulla med utflykter av alla dess slag för att sedan kunna fly dom flugliknande försäljarna och spendera våra sista dagar tillsammans i Kuta där vårt äventyr här i Indonesien hade sin början.
Sagt och gjort, kommande dagar var dom mest intensiva på mycket länge för att inte säga på hela resan. Från att bara ligga på stranden och högst oroa sig vad man ska äta för lunch om två timmar gick vi nu till att stiga upp med tuppen för att se delfiner i soluppgången, besöka risfält, tempel, vattenfall, heta källor och äntligen dyka igen (2 fantastiskt fina dyk). Plötsligt hade vi knappt tid att äta längre i vårt pressade tidsschema.
Hela spektaklet avslutades med att vi, efter ca 5 timmars sömn, blev hämtade klockan två på natten av vår nya och betydligt lugnare chaufför som körde oss till en vulkan som vi hann bestiga innan klockan slagit sex på morgonen, det ni! Efter vulkanbestigningen var det fyra trötta ungdomar som satte sig i bilen och vår alltid lika glade chaufför körde oss mot lugnare dagar i Kuta.

Nu har vi varit här i Kuta i fyra nätter och trots lite halvtaskigt väder har vi haft, som alltid, riktigt roligt med våra vänner från Borås. Det har vart välförtjänta "slappardagar" och vi njuter minst lika mycket av dessa som vi gör när vi dyker eller bestiger vulkaner.
Idag var det dock dags för oss att gå skilda vägar med Tawan och Fideli eftersom dom fortsätter sin resa i Australien och vi på torsdag ska bege oss till Filippinerna. Det var ett tråkigt avsked eftersom vi har fått avnjuta varandras sällskap i tre veckors tid nu men det var garanterat inte sista gången vi sågs.
Det får väl sammanfatta vår senaste vecka här på Bali, som sagt är Filippinerna nästa resmål och ett inlägg lär komma när vi har något att dela med oss av därifrån.


Vi låter detta inlägg vara, på något sätt, tillägnat er Tawan och Fideli. Tack för att ni förgyllde tre veckor av vår resa, nu fortsätter vi mot nya äventyr.



Hälsningar

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: E:3

Många härliga upplevelser förstår jag.Hoppas ni träffar fler trevliga människor på er färd o ha det bra Fideli o Tawan ,kul att ni bor på rätt sida av Sverige.Jag har din surfarbild uppe hela tiden här på jobbet.Klickar in på den när jag behöver insperation. I kväll blir det teater i Gbg med vänner.Hoppas du är bättre Rebecca!

+10-gradiga varma kramar!!!!!!!!

Mamma

2012-03-13 @ 12:40:57
Postat av: Mormor

Så roligt att höra att ni haft så bra dagar tillsammans med Boråsarna. Ha det bra på resan till Filipinerna. Ser fram emot nästa brev! Kram mormor

2012-03-13 @ 16:56:24
Postat av: Onsalaföräldrarna

Med risk för att vara tjatig - men det är så kul att läsa era inlägg.

Glömde ju säga när vi pratades vid i helgen att slutspelet har börjat och jag är INTE glad. Hv valde Färjestad??? och de ligger under med 2-0 i matcher. Imorgon (torsdag) måste de vinna annars blir det riktigt, riktigt tufft.Vet att ni inte bryr er så jättemycket men ni vet ju hur jag (Lotta) är.....

Vi får höras i helgen så vi får en uppdatering om hur ni har det. Ha det så bra tills dess.

Vårkramar!!

2012-03-14 @ 19:13:56
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Kul att ni träffat nya vänner som ni trivts så bra

med. Det blir nog flera innan ni är hemma igen.

Här går allt sin gilla gång, med vårkänslor och

krokus mm. Idag mulet, tyvärr. Lockar inte till

någon stavgång, men vi har summit våra 1500 m. i morse, så det räcker med motion idag.

Goa kramar till er!

2012-03-15 @ 11:20:48
Postat av: Conny

Alltid lika trevligt att höra ifrån er.Fortsätt så.

Glömde nästan det viktigaste,STORT GRATTIS TILL ER BÅDA

Hej på er

2012-03-15 @ 18:21:16
Postat av: Eddie & Yumyum

Hej!!!

Hoppas det går bra för er och att ni har det gött i Filippinerna! Australien är toppen än så länge. Saknar er en aning nu, får fortsätta att hoppas på lotto. Kramar från Eddie och Yumyum hihihi

Vi ses när ni kommer hem!

2012-03-16 @ 15:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0