Nervarvning på Gili Trawangan

Gili Trawangan (NEJ INLEDNINGARNA BLIR TYDLIGEN INTE ROLIGARE ÄN SÅ). Knappa två kilometer lång och 1,5 kilometer bred utgör denna underbara lilla ö där stress ännu inte är uppfunnet och där det inte planeras längre fram än till nästa måltid om än så långt. Detta är ön där de japanska turisterna ligger och guppar ett par meter ut i vattnet likt döda, orangea sälar i sina flytvästar som är det enda som hindrar dom från att förenas med botten i sina tappra snorklingsförsök. Detta är också ön där du aldrig hör ljudet av en tutande bil eller brummande moped eftersom dom enda transportmedlen är antingen häst och vagn eller cykel.
Det var på denna ö vi skulle komma att stortrivas den kommande veckan kände vi direkt när vi klev iland för sju dagar sedan. Vi hade delvis rätt.

Till en början var allting med ön verkligen underbart. Bara faktumet att slippa höra taxibilar ständigt tuta efter vårt sällskap var skönt nog att älska ön. Men också att återigen ha stranden utanför dörren, möjlighet till fin snorkling och till och med dykning höjde våra tankar om ön ytterligare lite till.
Dock satte våra förkylningar som vi skaffat oss i Kuta stopp för dykarplanerna. Vädret satte stopp för strandplanerna och plötsligt hade inte vår lilla paradisö så mycket kvar att erbjuda.
Trotts denna otur hade vi ändå en trevlig vecka på Gili Trawangan och mycket tack vare att vi har fått fortsätta njuta av sällskapet som  våra nyfunna vänner Tawan och Fideli bjuder på. Tillsammans gav vi oss ut på cykelturer, snorkling (där vi såg flera sköldpaddor) och många andra härligheter.

När vår vecka på ön hade kommit till ända kände vi oss nästan mer än klara med denna, förmodligen berodde detta på den otur med vädret som vi hade. Så det var med blicken fäst på nya äventyr vi satte oss på båten som tog oss tillbaka till Bali (som i och för sig också är en ö, men ändå). Medan vi halvsov oss igenom den gungiga båtfärden hade den brittiska tjejen bakom oss fullt upp med att ta sig en andra titt på vad hon hade ätit till frukost.
Tillbaka på Bali skulle vi hitta oss en taxichaufför som kunde köra oss de 3,5 timmarna till Lovina där kommande vecka skall spenderas. Efter prutande och diskuterande hade vi vår man. Denne man ville dock trotsa alla trafikens lagar och samtidigt ge samtliga av oss fyra flertalet hjärtattacker.
När vi till slut nådde vår destination och fick lämna taxin tackade vi Gud, Buddha och den där dansande elefantmannen som hinduerna sätter sin tro till, att vi fortfarande var i livet.

Nu ska vi dock slå igen datorn för ikväll eftersom väckarklockan ringer vid åttatiden imorgon bitti. Då vankas det utflykt till nationalparken här i Bali och vi ska äntligen få dyka igen (2 gånger!). Vi uppdaterar antagligen om ett par dagar igen eftersom vi har en hel del planerat här i Lovina. Just det, bilder kommer komma upp någon gång imorgon!


10-veckor-kvar-av-resan-hälsningar

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Conny

Alltid lika trevligt o spännande att läsa som vanligt.Det blir en lång väntan tills i morgon,då vi kanske kan få se ngr nya kort.Krya på er

2012-03-05 @ 19:24:37
Postat av: Mormor

Så skönt det låter med denna sressfria miljö. Här har 1000-tals månniskor stressat till max för att ta sig fram 9 mil i strålande sol i vacker natur o då dricka blåbärssoppa. Vårtecken-jodå- myror på diskbänken o tranor vid Hornborgasjön! Man blir ganska brun på skarsnö också, Ha detså skönt. Kram från metropolen Mora

2012-03-05 @ 20:22:57
Postat av: Anonym

Kul att höra från er igen!!!!! Kramar Mors!

2012-03-06 @ 16:41:15
Postat av: Onsalaföräldrarna

Att prata med er på helgerna och sen läsa ett inlägg däremellan är ett helt fantastiskt upplägg när abstinensen efter er blir för stor :)

Gå nu inte för nära kanten på vulkanen när ni gör den utflykten...

Massor av kramar till er båda!

2012-03-06 @ 19:47:41
Postat av: joakm

Fina bilder!

2012-03-07 @ 19:33:07
Postat av: Esset ;)

Hallå eller:)

Kul att ni lyckats träffa goa resekamrater som ni fortsätter resan med.

Själv sitter jag fast uppe i munkfors och får slita långa dagar i hopp om att få komma hem till helgen.

Grattis till ännu mer möte med delfiner som jag hörde genom Lotta att fått se igen.

Kanske vi hörs i helgen/Anders

2012-03-07 @ 21:19:19
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Hej sötnosar!

Tråkigt med förkyln. o. sämre väder. Men det blir nog bättre snart. Här fick vi snö natten till torsdag, men töar bort under dagen. Via skype har vi talat med Ingalill o. Robban, dom mår bra borta i Karibien.

Kramar

2012-03-08 @ 15:51:16
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Hej raringar!

Tråkigt med förkylning o. sämre väder. Hoppas att både ni och vädret bättrar sig. Här fick vi snö natten till torsdag. Men det töar nog bort under dagen. Talade med Ingalill o. Robban via skype på andra sidan jordklotet. Hade det soligt och skönt.

Var rädda om er!

Kramar

2012-03-08 @ 16:01:16
Postat av: Odengardarna

Alltid lika roligt att läsa era underbara inlägg om era äventyr där borta! Kram!

2012-03-10 @ 22:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0