Ett bagage fattigare, en paradisö rikare

Ny vecka och nytt inlägg! På en vecka hinner det hända mycket ska ni veta. Även om en hel del, om än oavsiktligt, förmodligen kommer utelämnas från detta inlägg. För när man knappt vet vilken veckodag det är blir det lite av en utmaning att försöka sammanfatta en hel vecka utan att glömma något. Men nu ger vi det återigen ett försök och hoppas att det uppskattas av er där hemma i det långa landet falukorv.

För en vecka sedan var det Kuta som fortfarande var vår hemvist och skulle så vara i ytterligare ett par dagar. Eftersom vi kände oss ordentligt klara med denna ort (plus att vädret kunde varit bättre) spenderades dessa sista dagar till största del vid hotellets pool.
Så när almanackan visade den 15 mars, vilket förövrigt innebar att halva resan nu hade gått, kändes det ganska skönt att sätta sig på planet mot Boracay (Filippinerna) som var vårt nästa planerade resmål.
Flygbolaget som skulle transportera oss och vårt bagage mellan Bali och Manila var Jetstar Airways. Vi skulle vilja ta tillfället i akt och ägna några rader till detta bolag och säga tack:

På denna flygning som innebar en mellanlandning i Singapore lyckades ni tappa bort en av våra två incheckade väskor. Tack Jetstar.
Er kundsupport är förmodligen en av de sämsta som någonsin existerat och denna tvingades vi spendera åtskilliga timmar pratandes med även om det förmodligen varit mer givande att samtala med en tegelvägg. Dessutom har dessa samtal kostat hundratals pesos. Pesos vi aldrig kommer få någon ersättning för. Tack Jetstar.
För varje lobotomerad supportassistent vi pratade med (och det var många) fick vi olika uppgifter varje gång om väskans position och status. Detta har lett till att Rebecca har fått och kommer får leva kommande vecka på enbart det hon har i handbagaget. Tack Jetstar.
Till slut, tre dagar senare, lyckas i alla fall EN vettig dam från kundsupporten meddela att väskan äntligen var under kontroll och att den väntar på oss på Manilas flygplats. Så på riktigt, (ett litet) tack Jetstar.


Säg finns det något bättre än att få visa sin besvikelse på en blogg som snittar ca 18 (dock evigt trogna) läsare om dagen? Tror inte det.

Men nog av detta cyniska skrivande!

Vi har nu till slut kunnat börja njuta av den paradisö som Boracay faktiskt är, eftersom vi vet att vi snart kommer återförenas med Rebeccas bagage igen.
Vi har stranden (återigen) ca 10 meter från hotellrummet. En strand som är helt kritvit innan den förenas med det turkosa vattnet som ligger spegelblankt och sträcker sig ända bort till horisonten. Barerna och resturangerna ligger bara 5 minuters strandpromenad bort. För att ni på något sätt ska kunna relatera till vårt klimat här borta kan vi tyvär meddela att regnet faller ned i skrivande stund. Lite plåster på såren för er som, utan att klandras, drömmer sig bort hit.
Här blir vi i alla fall kvar tills på fredag då vi lämnar Filippinerna efter en veckas snabbesök och ger oss an Vietnam där det ska levas storstadsliv, sys upp mängder av kläder och självklart slukas en massa sol.

Ni hör antagligen av oss om sisådär en vecka, som vanligt. Underskatta aldrig värdet av era kommentarer, korta som långa så är det alltid lika roligt att se livstecken av er tappra individer som ännu läser bloggen.

Bildgalleriet är förresten uppdaterat igen.


Peace to the Out

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Z

Tänk på att "E3" höjer snittet med x antal då hon kollar bloggen från massa olika Ip-adresser.

2012-03-19 @ 14:57:16
Postat av: Roland Nilsson

De låter som ni har de GÖTT där ni e gissa vem de här e hälsar AXEN ha ha ha

2012-03-19 @ 15:46:41
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Vad skönt att bagaget hittades! Nu blev du väl lugn igen? Har precis kommit hem från Kullavik och välkomnat Ingalill o. Robban som landat välbehållna

från Karibien. Markus, Johannes o. Isabelle fanns

också på plats. Vi hade en liten välkomstlunch till dem. Tänk att halva tiden redan har gått för er, men då har n

2012-03-19 @ 17:49:22
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Forts.. då har ni lika lång tid kvar???



(datorpilen lever sitt eget liv)



Kramar Gerd o. Arne

2012-03-19 @ 17:52:32
Postat av: Sara

Hej syster och svåger:)

Trots dåligt väder och förlorat bagage för några dagar så verkar ni ha det väldigt bra ändå! Ni behöver inte ställa klockan om ni inte vill, ni behöver inte plugga och ni behöver inte äta mammas mat varje dag;) haha nä skojja bara! Igår åt vi så mycket som grillad fläskfile med potatissallad, vitlökssmör och grillad majskolv, en riktig höjdare! (Det är väll det enda jag kan läska er med just nu) Sola lugnt så hörs vi snart igen:) Puss o kram

2012-03-19 @ 18:16:40
Postat av: Kerstin Lindskoog

Ja tänk vad man uppskatta sina gamla kläder!! Lycka till med alla nya kläder ni ska förse er med- det är väl av det lättare slaget -inga ylletröjor?! Kramar från mormor o Lars

2012-03-19 @ 21:00:21
Postat av: Onsalaföräldrarna

Vilka fina bilder ni lagt in, men var är bildbeviset på delfinerna ;)?

Skönt för dig hjärtat att du vet var väskan är och snällt av Pontus att låna ut lite kläder åt dig, ha,ha....

Massor av pussar och kramar

2012-03-20 @ 13:29:46
Postat av: Johanna Lindskoog

Det är så roligt att läsa att ni har det bra!! Det förhöjer verkligen vardagen här hemma....även om värmen kanske kommer snart för oss också...(hoppas jag) Njut!!

2012-03-21 @ 08:17:23
Postat av: E.3

Här närmar vi oss Påsken men jag har hört talas om att ni kommer att hamna i ngn annan typ av festligt firande kan det heta Sankrang.Även jag är nyfiken på

delfinerna som tydligen har svårt att fastna på bild. kramar mors

2012-03-21 @ 16:25:21
Postat av: Mattias

Tjena, alltid kul att följa era äventyr, det värmer lite även om tonen blivit lite grinig på de stackars stjärnorna på flygplatsen;) hoppas allt är gött med er, en annan hade premiär på shorts och t-shirt idag;) så helt värdelöst är inte livet i Sverige;) hehe



Ha d gött

2012-03-23 @ 19:25:51
Postat av: Lillemor Lindskoog

Kära Rebecca och käre Pontus!

Jag vill att ni ska veta att jag har läst allt alla era brev. Att sen kommentera är en helt ny erfarenhet för mig men bättre sent än aldrig. Jag har försökt en gång tidigare men tog så lång tid på mig att datorn tröttnade och drog ner rullgardinen.

Breven är så fantastiskt skrivna att jag nästan kan höra vågskvalpet och vindsuset. Här är våren på ingång med fågelkvitter och tussilago och i natt bytte vi till sommartid,helt obegripligt. Jag ser fram emot ert nästa brev och ska då kommentera snabbare förhoppningsvis.

Lillemor

2012-03-25 @ 11:16:47
Postat av: Anonym

Kära Rebecca och käre Pontus!

Jag vill att ni ska veta att jag har läst allt alla era brev. Att sen kommentera är en helt ny erfarenhet för mig men bättre sent än aldrig. Jag har försökt en gång tidigare men tog så lång tid på mig att datorn tröttnade och drog ner rullgardinen.

Breven är så fantastiskt skrivna att jag nästan kan höra vågskvalpet och vindsuset. Här är våren på ingång med fågelkvitter och tussilago och i natt bytte vi till sommartid,helt obegripligt. Jag ser fram emot ert nästa brev och ska då kommentera snabbare förhoppningsvis.

Lillemor

2012-03-25 @ 11:18:06
Postat av: Oleg i Sverige

Gubbar och gummor, det bjöds på en herrans trevlig läsning alltså.. Man blir enna lite vemodig till att yttra något här på samma hemsida som eder..



Njut det sista och se till att vara välbevarade och djupt brunskinnade ner på Landvetter :)

(Dock har ni ju mer än en månad kvar.. men ändå ;)

2012-04-15 @ 13:48:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0