Dykning, dykning och återigen dykning!

Kära läsare! Ni må vara få, men ack så hängivna, ni ska nu få er hunger av läsvilja mättad. Här kommer ett rykande färskt inlägg, som alltid, bara till er!

Senast vi uppdaterade hade vi precis checkat in på Ban's Diving Resort och även påbörjat vår 4 dagars långa utbildning för att få privilegiet att stolt kunna kalla oss för Open Water-dykare. För den som inte vet är Open Water det första utav flera steg som dykningen erbjuder. Open Water tillåter dig efter färdig utbildning att dyka på upp till 18 meter djupt vatten, and thats pretty much it.
Denna kurs bestod av två delar, teori och praktisk dykning.
Teorin var väll det närmaste skolbänken vi båda kommit sedan vi jublandes tog studenten i sommras. Visserligen var denna teori inte längre än 6 timmar totalt (slutprov inräknat) men det räckte gott och väl för att fylla våra trötta semesterhjärnor. Dykningen däremot tog en spännande start i den 1,2 meter djupa delen av hotellets pool och fortsatte sedan ut på hissnande 2,7 meter i samma pool.
Efter både pooldyk och pluggande tog kursen oss vidare mot nya utmaningar och allt eftersom dagarna gick dök vi allt djupare i havet där vi fick se en helt ny värld under ytan. En värld bestående av färgglada koraller, nyfikna papegojfiskar och skräckinjagande triggerfish (dom som fattar fattar). Hur som helst leddes denna kursen av vår dive master Hampus som tog väl hand om vår lilla grupp bestående av våra nyfunna vänner från Lund samt oss två.
Något vi också tidigare nämnde i bloggen var att vi var sugna på kursen Advanced Open Water som introducerades för oss flera gånger under våran OW-kurs. Med våran nyfunna passion för dykning var det inget svårt val, vi skulle bli Advanced Open Water-dykare. Punkt.

Advanced Open Water är då alltså fortsättningen på Open Water och ger dig tillstånd att få dyka på upp till 30 meters djup och gör dig betydligt mer självständig som dykare. Detta är mycket mer användbart än vad det kanske låter eftersom större delen av världens alla dykplatser oftast är djupare än 18 meter och därmed kräver ett AOW-certifikat för att få dyka där.
Av de 6 elever som kvällen innan firat att de nu var OW-dykare befanns enbart två av dessa i klassrummet nästa dag för att fortsätta till nästa nivå. Vi fick inte längre behålla vår dive master Hampus utan denne byttes ut mot Jonathan som kom att visa sig vara en fantastiskt bra ledare som vi fick flera fina dyk och även hade väldigt roligt med.
Det som skilde AOW kursen från föregående kurs var mycket, men framför allt teorin som nu var som bortblåst och kvar var massor av tid för fantastiska dyk. Vi djupdök, vi dök på vrak, vi dök på natten och vi dök på dagen. Vi dök nästan hela tiden tillsammans med Jonathan men under vårt sista, 41 minuter långa dyk, var vi helt själva och latjade oss fram genom Twin Peaks dykplats.
Under dessa två dagar som AOW-kursen var på hann vi se otroligt mycket och till våra stora glädje en havssköldpadda, sovande men ändå!
Trots att dykningen var underbar tog den på krafterna och efter 6 dagars dykning känner vi att slappa dagar på stranden verkligen lockar.

Vi hade nog kunnat göra listan lång över både saker vi fick se och även uppleva under dagarna med dyken men det får bli en annan gång. Istället ska vi försöka få upp lite bilder som vi tog under ett av dyken så småningom (vi har dom på en CD-skiva så det kan ta ett tag), men det kommer när det kommer.
Vi har även fyllt på vårt bildgalleri och dom av många efterfrågade bilderna på Rebecca finns nu där, kamerafobin sjunker gradvis för varje dag som går.

Nu ska vi gå våra knappa 20 meter ner till stranden från vårt nya boende på ön Koh Phangan där vi stortrivs. Vi tänker på er där hemma i kylan. Ibland.


28-grader-i-vattnet-hälsningar

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Onsalaföräldrarna

JAAA, äntligen!!! Som vi har väntat. Visserligen är vi ju uppdaterade då vi pratade med Rebecca i helgen, men att läsa dina fantastiska inlägg Pontus är alltid lika kul. Har sagt det tidigare, och säger det igen, du skriver helt otroligt bra....Tänkte på er i morse när jag (Lotta) stod ute på en blåsig skolgård och frös, fast jag var påpälsad och såg ut som en Michelingubbe.

Ha det bäst, så hörs vi snart igen!

Kraaam

2012-01-30 @ 09:01:18
Postat av: Mattias

Låter helt awesome med all dykning! Advanced blir det för mig i december då även ni ska till varmare delar av vår värld igen:) ni verkar ha det kalas bra och både inläggen och bilderna uppskattas här i kylan! Ha det kanon gött båda två! // Mattias

2012-01-30 @ 10:33:57
Postat av: Ingalill

Helt underbart beskrivet om er dykkurser. Det är så man blir sugen.

Men nu börja nedräningen för vår del, fast jag vet inte om det kommer att hinnas med några dykkurser i karibien. Vi får nog hålla oss till snorkling.

Va rädda om er och fortsätt njut här håller kylan i sig. Kramar i massor till er båda.....

2012-01-30 @ 10:59:28
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Fy vad gott ni har det! Fortsätt med det!

Tyvärr kommer vi gamlingar kanske inte att få dyksertifikat, men vi är verkligen sugna på det. Roligt att läsa om era äventyr (när det äntligen kom). Tittar ofta efter er, men nu förstår vi att

ni varit mycket upptagna med dyklektionerna.

Härliga bilder.

Kramar

2012-01-30 @ 15:21:57
Postat av: Faster Carina

Har väntat på att få höra från er så man kan få drömma sig bort till lite sol och värme.Ni berättar helt underbart och roligt!Ert dykäventyr låter helt fantastiskt!Här i kalla norden slår vi snart huvudet i isen om vi dyker i!!!Så har vi det.

Bada, dyk och sola för mig och Mathias också

Kram!

2012-01-30 @ 19:20:40
Postat av: Louise och Vilma

Så underbart det låter, och vilka härliga snorklingsbilder!! Jättekul att läsa eran reseberättelse så här i soffan i ett svinkallt Sverige!! Var rädda om er!

2012-01-30 @ 22:42:22
Postat av: Anonym

Håller med föregående kommentatorér om bilderna.Har förstått att resan snart går vidare.Här hemma tränar pappa o Henrik "för fullt" i kylan o på den lilla snö som finns inför kortvasan.

Kramar till er Mamma! +kram till Rebecca!

2012-01-31 @ 11:57:52
Postat av: Broman

Väldigt intressant läsning.

Låter som om ni har det helt underbart där borta i paradiset!!

Fortsätt må gott och njut av resan!! :)

2012-01-31 @ 14:06:22
Postat av: Zezzyus

".Här hemma tränar pappa o Henrik "för fullt" i kylan o på den lilla snö som finns inför kortvasan. " Stämmer ej! Allt är som vanligt, pappa har åkt en gång 4km och jag har inte rört skidorna. Måste bara uppdatera dig om detta så du inte tror att jag tränar inför loppet;) Ha det bäst!

2012-01-31 @ 15:19:38
Postat av: Conny

Mkt roligt att se att Rebecca kom med på en bild,där hon inte ligger o sover.keep on diving Pontus

2012-01-31 @ 18:20:02
Postat av: Farbror Roger

Hej på er,

Roligt att läsa vad ni har för er! Fina bilder, ser

underbart ut! Ha det bra.

Hälsningar från Karins Hill (minus 10 grader & snö)

2012-01-31 @ 21:39:13
Postat av: Anna Lindskoog Pettersson

Nice! -14 i Sollentuna i morse, värmer mig på kopiatorn på jobbet. Det mest exotiska här är skidspåren på Bisslinge golfbana... Ha det så himla bra då! Kram moster Anna

2012-02-01 @ 08:14:04
Postat av: Algot

Förstod inte skemetet????

2012-02-01 @ 13:19:20
Postat av: Hawk

Hi Pontus and Becka!!!!!!!!!!!!! :-)



THX for the NICE blogmsg ;-))!!!! Very instresting!!!!!!!!!!!!



HMMMM.... IS IT COLD IN THE WATER..... GUESS NOT... HMMM ;-))))



see you soon XOXOXOXOXOXOXO



2012-02-01 @ 19:13:03
Postat av: Christina

Hej Pontus!

Jag och Linn har varit i USA, närmare bestämt New York och i Kansas. Linn har tittat på en skola i Kansas där hon ev skall studera och spela golf. Vi har precis kommit hem. Vi hade det också toppen. Nu sitter jag och din mamma hemma hos mig och tittar på de fina bilderna från er resa. Man blir sugen att åka iväg igen. Var rädda om er och njut. Kram Christina

2012-02-01 @ 19:24:57
Postat av: Metta

Hej

Har fått adressen till er blogg av Mattias. Härligt att se era bilder och läsa hur ni har det. vilken fantastisk resa. Jag tror jag vet en som är lite sotis, kan tänka mig att det blir en AOW-kurs i december. Ha det fortsatt underbart //Metta

Ps.Skrev en liten kommentar tidigare men den hamnade tydligen på FB inte lätt med tekniken Ds.

2012-02-01 @ 22:23:14
Postat av: Algot

När sker nesta uppdatering?

2012-02-02 @ 21:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0