På andra sidan ön

Kära Sverige, med dina knappa plusgrader, snötäckta landskap och dina mörka dagar känner vi tyvärr ingen större avsaknad av dig. Vi har för stunden fallit handlöst för ett varmare land på en sydligare kontinent som erbjuder oss vita sandstränder, ett avslappnat klimat och sol i så stora portioner som vi bara orkar (och lite därtill). Men vi lovar att vi kommer tillbaka inom sinom tid. Närmare bestämt den 14 maj.

I skrivande stund sitter vi på en resturang, fortfarande på Koh Tao men har nu förflyttat oss till den andra, mer civiliserade, sidan av ön. Vi tänkte lite snabbt och enkelt sammanfatta och möjligen recensera vår vistelse på Seawiev resort där vi spenderade våra första 3 nätter på denna ö.

Seawiev resort var (som ni säkert sett på bilderna) ett boende som hade sitt största försäljningsargument i utsikten som boendet erbjöd. Med små bungalows utplacerade i en brant sluttning, alla med fantastisk utsikt, gav denna resort oss intrycket av att ha en otroligt hög mysfaktor. Detta stämde delvis. Det som tyvärr var betydligt högre än mysfaktorn var: myrfaktorn.
Det första vi möttes av när vi entrade bungalown var en spartanskt inredd toalett invaderad av myror. Sen det att vi satte foten i bungalown påbörjades ett oavbrutet krig mot dessa sexfotade varelser. Men med tanken av att våra framtida boenden förmodligen skulle hålla högre standard härdade vi oss igenom myrattackerna och njöt istället av vad där fanns att erbjuda. Bland annat:
En ständigt alkad servitör som med en andedräkt fylld av cigarettrök och mängder av alkohol gav oss briljanta mattips.
En övertrevlig hotellägare som gav oss båda homoerotiska vibbar.
En kvinna i receptionen som Pontus tyckte var lite "konstig" och som visade sig inte alls vara så mycket kvinna...
Och en hel del annat.

Nåväl, nu är det kvällning och vi har under dagen checkat in på Ban's Diving Resort där vi ska spendera 4 nätter och förhoppningsvis reslutera i ett PADI Open Water dykarcertifektat. Detta med hjälp av våra svenska instruktör Hampus samt fyra härliga killar studerandes vid Lunds universitet.
Tack vare en briljant felbokning som resulterat att vi inte har något bokat hotell den 27-29 januari har nu lett oss till att vi antagligen kommer förlänga vår vistelse här på Ban's och även gå kursen Advanced Open Water och allt vad detta innebär.
Mer om våra äventyr med tuber på ryggen kommer i slutet på månaden.

Ajdå, blev ganska långt inlägg ändå. Jaja!

Dykarhälsningar
Pontus och Rebecca

Kommentarer
Postat av: E:3

Ni förgyller verkligen dagarna med era berättelser.Här närmar vi oss -10 grader Har du ngn tå el liknande så vi kan se att du ff är med Rebecca(ett skämt) Kramar till er båda! Fick ni bokat ngt annat då?

2012-01-23 @ 17:07:14
Postat av: Zezzyus

En dykare måste ha en dykare klocka §1:1 Mycket spänd vilken klocka man får se på handen i kommande bilder.

2012-01-23 @ 17:48:15
Postat av: Mormor

Tur att det bara var myror!!!Det är ju också intressant att träffa på "speciella " typer. Det lät betryggande med Lundakillarna, Mormor

2012-01-23 @ 22:15:12
Postat av: Mormor

2012-01-23 @ 22:16:55
Postat av: Esset ;)

Bra tänkt med att passa på att fördjupa sig i dykning:) när tillfälle ges.

Hoppas att ni får en underbar tid med utbildningen.

Ha dé/Anders

2012-01-24 @ 12:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0