En vecka i surfarnas paradis

Då, kära läsare har det blivit dags att ge er ett nytt livstecken i form utav ännu ett blogginlägg, denna gång rapporteras det direkt ifrån Indonesien.

Till Indonesien, närmare bestämt Bali (ännu närmare bestämt Kuta beach) anlände vi för en vecka sedan någon gång runt 22 tiden lokal tid.
Dom dagar vi förflyttar oss mellan våra resmål, låt oss simpelt nog kalla dessa resdagar, brukar vi varken ha mycket sömn respektive mat i kroppen. Detta leder i sin tur till att resesällskapet blir aningen grinigt, i synnerhet den manliga delen av tidigare nämnt sällskap.
Vår "resdag" till Indonsien var självklart inget undantag, så med nästan 12 timmar utan riktig mat i magarna släntrade vi oss av planet på Balis flygplats. Vi var båda inställda på en enda sak, ta oss till hotellet och det var fort. Självklart attackeras vi av taxichaufförer så fort vi sätter foten utanför flygplatsen och som vanligt erbjuder dessa chaufförer sina tjänster till ockerpriser. Vi hade redan på planet bestämt att vi skulle gå till så kallad taxi service vilket enkelt kan beskrivas som ett litet bås där någon vänlig själ för en mindre summa pengar ordnar en taxiresa till önskad destination, till ett acceptabelt pris.
När Pontus inte såg dessa bås inom en area á 3 meter runt sig själv gav denne upp och föreslog att "skita i det och bara ta en taxi". Detta briljanta förslag fick oss att betala 300 000 Indonesiska rupier (ca 210 SEK) för en taxiresa lagom lång att chauffören åtminstone fick gå igenom bilens fem växlar innan vi var framme. Vi blev totalblåsta.
Med denna blåsning i ryggen checkade vi in på vårt 4-stjärniga(!) hotell som verkligen levde upp till sin standard med stora fina rum och för första gången på resan en efterlängtad frukostbuffé.

Efter en natts vila i vårt bekväma rum och efter att proppat oss fulla med allt vad frukostbuffén erbjöd satte vi äntligen kurs mot den omtalade surfarstranden, Kuta beach. Medan Pontus drömde sig bort till en värld där han blev världsmästare i surfing gick Rebecca bredvid och tvivlade starkt på om hon ens skulle vilja bada i dom stora vågorna.
Väl på stranden stötte vi nästan direkt ihop med ett annat svenskt par (Tawan och Fideli) som tagit sig hit ifrån Borås. På stranden smiddes planer om både surfing och annat som vi skulle hitta på tillsammans eftersom dem också precis hade anlänt till Bali.

Dagarna som följde bjöd på mängder av trevligheter. Vår nybildade kompisskara spenderade en heldag på vattenlandet i Kuta (barnkänslor á la Singapore).
Pojkarna från bägge par tog sig an vågorna på varsin surfingbräda och efter många vurpor, skrapsår och med blodsmak i munnen klarade båda till slut av att fånga vågorna och glida fram längs stranden. Kuta bjöd oss på både trevliga dagar som kvällar och Rebecca fick under en av dessa kvällar upp ögonen för den inhemska spriten Arak.
Något som inte kan räknas till ovan nämnda trevligheter är den insats våra städare stod för när dom vänligt sänkte vår AC på rummet till 18 grader. Detta märkte vi inte förrän dagen efter då vi tackade för deras insats genom att stå för varsin rungande förkylning som ännu inte har lämnat oss.

Nåväl, nu har vi tagit oss från vårt kära Kuta ut till Gili Trawangan som är en liten ö, helt utan motortrafik (här gäller cykel eller häst och vagn) och vi känner redan att den avslappnade miljön passar oss perfekt. Om vi bara blir av med våra förkylningar ska vi väl passa på att dyka här eftersom det skall vara väldigt fina dykplatser. Redan under snorkling på eftermiddagen stötte Pontus på en sköldpadda utanför stranden.

Det får räcka för den här gången. Trevlig läsning.


Snoriga men glada hälsningar

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Pontus Faster Carina

Hej!Har längtat efter att få höra om era äventyr!! Låter härligt med surfing,bad och plask och massor av sol kan jag tänka!Hoppas ni snart blir friska och kan dyka.Se upp för AC och "för mycke" Arak!Kram!

2012-02-27 @ 19:03:51
Postat av: Mormor

Ja tänk vad AC kan ställa till. Jag tror det pratades om det i söndags när hela Vikarby familjen dök upp o fikade med oss o H o G var kvar.Det kan väl vara skönt att höra att idag har det kommit ner sånt där vitt från skyn o det gillades verkligen inte av moster Anna Så njut av Bali oskräm iväg de elaka bacillerna!!Sköt om er! Kram Mormor

2012-02-27 @ 19:50:13
Postat av: Onsalaföräldrarna

Medans ni njuter och har kul var och varannan dag, så ser vi fram emot måndagskvällarna då vi kan titta på en ny svensk serie "30 grader i februari". Den handlar om några människor som av olika anledningar åker till Thailand. Maria Lundqvist och Kjell Bergqvist är ett par av skådisarna. Man både myser,skrattar och blir förbannad (på Kjell, naturligtvis)Om 40 min får vi se det 4:e avsnittet av 10 :))) Kram till er båda!

2012-02-27 @ 20:24:05
Postat av: Anonym

Hög förbränning=mat var 4:e timme! Akta trummhinnorna om ni dyker m sssssssssssnor i näsan.

Nog tjatat.Kul att höra från er igen o att ni har gjort ngr nya bekantskaper.Vill inte du prova på surfing Rebecca?

Kramar från E:3

2012-02-27 @ 21:26:41
Postat av: Conny

Arak verkar lurigt

2012-02-28 @ 09:59:33
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Det är alltid kul att träffa andra svenskar o. byta

erfarenheter med. Otur med taxin!

Idag är vädret lite växlande, ibland sol, ibland

skugga. Vinden lite kall. Längtar efter mera värme,

så man kan ta en fika på altanen. Så har vi det i

skillnad från er. Hoppas förkylningen är borta nu!

Kramar

2012-02-28 @ 13:56:33
Postat av: Malin A (Jobbet)

Helloj,hoppas ni har de kanon=)Tänkte bara fråga dig Pontus va ni befinner er nu?har ni varit i Filippinerna nått,om ni har de nått å rekommendera?Åker på tisdag:)

2012-03-02 @ 22:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0