Barn på nytt i Singapore

Ladies and ladies friends, trots att besökarna minskar och kommentarerna blir färre för varje inlägg vi gör håller vi fortfarande vår resebloggsfana högt för er som fortfarande finner intresse i att läsa om vår resa.
Eftersom som föregående inlägg anspelade på en viss pessimism när vi beskrev Ao Nang från vårt magsjuka perspektiv skall vi nu bjuda er på ett euforiskt inlägg direkt ifrån Singapore som på bara ett par dagar hunnit bjuda oss på mängder av trevligheter.

Vårt plan från Krabi landade på Singapores flygplats runt 19-tiden i Onsdags kväll. Resan gick bra och efter att hämtat oss från det enorma jet-laget av att ställa fram klockan en timme satte vi kursen mot tunnelbanan som skulle komma att bli vårt ständiga transportmedel under vistelsen här i Singapore.
Efter tunnelbaneåkning skulle det lekas orientering. Orientering med 10 respektive 18 kilo bagage på ryggen (ja, Rebecca stod för samt bar det tunga lasset). Orienteringen genomfördes med delad framgång, vår eminenta stolthet att inte fråga om vägen för ens vi känner oss helt vilse vägdes upp av Rebeccas briljanta lokalsinne och till slut hittade vi faktiskt fram till vårt hotell.
För att både ge en insikt i hur vårt hotellrum såg ut och hur mycket dyrare det är att leva i Singapore kan följande beskrivning ges: Vi betalade mer för detta hotellrum än för något tidigare under resan (och det är tvivelaktigt om vi kommer bo på något så dyrt under våra tre kommande månader) och hotellrummet var både litet, ostädat och mögligt. Men som inledningen lovade skall inte pessimism genomsyra detta inlägg så nog om detta.
Hotellet låg trots allt nära MRT-stationen (tunnelbana är väl den närmaste jämförelsen) vilket var det enda som behövdes för att kunna uppleva Singapore och med dessa förutsättningar somnade vi lugnt vår första natt i staden.

Nästa morgon stod vi båda upp tidigt trots en ganska sen kväll i bagaget för idag fanns det bara en sak på dagordningen: Universal Studios Singapore! Det var två 8-åringar i två 19-åringars kroppar som satte sig på tåget mot Sentosa island där nöjesparken ligger och från den första åsynen av parken till det att vi utmattade satte oss på tåget hem lämnade aldrig dom där barnsliga leenden våra läppar. Medan vår reskassa grät floder sprang vi skrattande mellan attraktionerna som bestod av allt från Shrek's 4D Castle till revolutionerande 3D bergochdalbanor á la Transformers.
Det var länge sedan någon av oss hade denna härligt barnsliga känslan i kroppen och vi kom fram till att senaste gången måste varit när man besökte Liseberg som på den tiden var årets absoluta höjdpunkt.
Det känns orättvist att inte beskriva Universal Studios vidare men eftersom en bild säger mer än tusen ord kommer vi fresta er med bilder från vår barnsliga dag. Och till Sara och Mattias; njut av bilderna, det var detta ni missade med en dag.

Dagen efter Universal trodde vi aldrig att vi skulle komma upp. Så hade det nog även varit om inte Rebecca stod med kastrullocken ovanför huvudet på Pontus (nästan i alla fall) och fick denne ur sängen till slut. Vi fortsatte våra äventyr i Singapore i den barnsliga anda som vi inlett med genom att besöka stadens väl omtalade zoo.
Vädrets gudar hade dock andra planer för oss för vi hann inte komma längre än till näsaporna, och ja dom var precis vid ingången, innan himlen öppnade sig över oss. Vi bestämdes oss för att vänta ut regnet som säkert bara var en "10-minuters-skur". Efter 20 minuter gav vi upp och försedde den kvinnliga delen av sällskapet med en poncho och traskade ut i regnet.
Vår trots mot vädergudarna fick dom att efter någon timme tappa hoppet och resten av dagen var om än molnig i alla fall regnfri så vi kunde lugnt spatsera fram mellan tigrar och schimpanser.
För att försäkra oss själva att vi inte alls är 19 år utan faktiskt snarare 8 avslutades zoobesöket med spunnet socker som taget ur en flashback i från Liseberg en sommar 01-02.

Vår tredje dag i Singapore (idag) har däremot ägnats åt något vuxnare aktiviteter då vi spenderat större delen av dagen på Orchard Road och området däromkring. Eftersom Orchard Road till största del bestod av affärer i prisklass svindyrt ägnade vi oss enbart åt fönstershopping.
Dagen avslutades med att vi bestämde oss för att åka till Chinatown där vi lyckades gå vilse och konstaterade båda att det var dags att börja bege sig hemåt när vi till slut hittade tillbaks till MRT-stationen.

Vad vi förövrigt har fått erfara samtliga av våra dagar i staden är att vi båda verkar mer spännande än både Unviersal Studios och Singapore Zoo tillsammans. Befolkningen här vänder sig om med blicken klistrad mot dom, tydligen, högintressanta västerlänningarna. Bilförare vevar ner rutorna för att se bättre, folk stannar till mitt i en tugga mat, ja folk tar till och med kort på oss (dom tror aldrig att man ser) av någon anledning som vi fortfarande inte har kommit underfund med. Skulle vi hitta orsaken till detta stirrande låter vi er veta nästa inlägg men tyvärr lär nog detta bli ett ouppklarat mysterium.

Singapore har varit både en fantastiskt rolig stad men även lärorik. Detta var staden där Rebecca lärde sig att Steven Spielberg var en regissör och att han inte kom från Sverige. Pontus fick veta att den närmaste MRT-stationen till Chinatown faktiskt är stationen: Chinatown (detta bekräftade ännu en gång för alla vilket uselt lokalsinne han besitter). Men framför allt var det en härlig stad med 3 fullspäckade dagar fyllda av skratt. Imorgon gör vi oss redo för vår resa till Bali, närmare bestämt Kuta beach. Där hoppas vi på klarblå himmel och att få ta ikapp dom soltimmar vi missat i stadslivet här. Vi börjar nästa känna oss lite bleka igen.

Vi återkommer med inlägg när vi har blivit världsmästare i surfing vilket inte borde ta mer än en vecka. Ha det underbart, det har vi!


Barnsliga Hälsningar

Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att höra att allt är bra igen och att ni är friska.Vår upplevelse av Ao Nang eller rättare sagt öarna utanför är bara helt underbara!Men vi var friska, nygifta och första gången i Thailand!Ni förenar verkligen avkoppling med aktivitet!Helt underbart att läsa!Bättra nu på brännan på er "bleka" kroppar på Bali.Ha det så skönt!!(inte mormor ännu)

2012-02-19 @ 18:25:51
Postat av: Mamma

Förstår verkligen att ni blev som 8-ringar i den miljön.Rebecca,du såg ut att trivas i den gröna kreationen.själva är vi åter i stugvärmen efter en ngt blåsig em på fjället emn med ngr lyckade 360.Djuren som vi fångade på bild var 6 st vargar.

Mormor hälsar!

Tusen kramar till er!!!!!!!

2012-02-19 @ 19:17:25
Postat av: E:3

Även de gästboksskrivade "uteliggarna" hälsa.Även Våmhusborna har nu introduserats på er blogg.

2012-02-19 @ 19:21:29
Postat av: Oleg i Sverige

Så gött att höra att det inte bara är jag som har dåligt lokalsinne, Pontus* ;)

Som sagt, mycket trevligt att ni är flitiga och skriver - jag läser..!!! 8-|

2012-02-19 @ 21:12:43
Postat av: Onsalaföräldrarna

Ni får "stå" ut med kommentarer från oss "gamlingar" då kommentarer från de yngre = kompisar, lyser med sin frånvaro;)Fast vi vet ju att ni gillar alla kommentarer....

Det märks att ni haft hur kul som helst,hoppas det fortsätter på samma sätt.

Vi har precis kommit hem från vår lilla Tallinn kryssning som bjöd på hårda vindar = väldigt gungigt på ditvägen och god mat och dryck. Gamla stan i Tallinn var supermysig trots lite snö och kyla.

Vi hörs snart via Skype

puss och kram så länge

2012-02-20 @ 20:12:12
Postat av: Lillis

Kan du göra "Thai-kliet" på mig när du kommer hem?

2012-02-20 @ 22:45:36
Postat av: Odengardarna

Underbara Bilder!

Det se verkligen ut som att ni har det fantastiskt!

Vi högläser varje inlägg, och ni skriver väldigt roligt!

Tack för en jättebra blogg!

2012-02-21 @ 20:03:32
Postat av: Odengardare

Ni skriver - Jag läser.. Kommentarer är bara överflödigt!! Men håller med odengardarna ovan.. Underbara bilder och mycket fint skrivet! Keep up the writing! :)

2012-02-21 @ 21:51:37
Postat av: Syster Yster

2012-02-22 @ 12:56:30
Postat av: Syster Yster

Här trodde man att man skulle bli tackad för alla fina tips ni fått om Singapore, men istället så slänger ni att vi missade nöjesparken (för att jag och Mattias åkte samma dag som det öppnade) i ansiktet på oss- dåligt;) hehe nä men jag förstår att ni haft det mer än bra, Singapore är ju en väldigt häftig stad! Hoppas ni har det bra på ert fina men billiga hotell i Kuta och att vågorna inte är allt för höga:) Ska bli spännande att höra vad Pontus tycker om sina bröstvårtor efter allt surfande/liggande på mage;) ha de alldeles, alldeles underbart nu i solen! Kramar <3

2012-02-22 @ 13:07:52
Postat av: Mattias

Trevlig läsning som vanligt, och grymma bilder... Sara fick mig som i protest att inte komentera förra inlägget?! Om du hade vart i Sverige och sagt så om Ao Nang så hade du inte levt idag Pontus;) haha. Gött att ni uppskattade Singapore och att åtminstone ni fick uppleva nöjesparken! Ha det kanon gött på Bali och fånga några vågor för mig också, det är magiskt!!



Ha det gött

2012-02-23 @ 11:36:00
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Underbart rolig läsning, igen! Härligt att kunna bli

som barn. Det hände mig, farmor, när vi hade Sigge

2012-02-25 @ 09:38:48
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Rolig läsning, igen!

Härligt att bli som barn igen, eller hur? Jag kände

det så, farmor, när vi hade Sigge hos oss. (Hoppas

att han inte fick några men av vistelsen här.)Först

idag, lördag, hann vi läsa inlägget. Önskar er en

fortsatt solig o. varm samt våt resa (jag menar inte

regn). Kramar

2012-02-25 @ 09:45:24
Postat av: Conny

Fortsätt att ha de underbart.nu ska jag kolla bilderna

2012-02-25 @ 22:39:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0