Världens hemligaste AC

100 dagar. Just precis, nu har 100 dagar gått på vår resa. 100 dagar som vi båda undrar vart dom har tagit vägen eftersom tiden bara verkar flyga förbi. Dessutom innebär detta tyvärr att det bara återstår 17 dagar av denna underbara resa som gärna hade fått fortsätta i 100 dagar till. Hur som helst har vi spenderat ännu en vecka i Sihanoukville och även om dagarna här fortsätter tendera en avsaknad av någon som helst produktivitet ska vi ändå rapportera vad som hänt den senaste veckan.

Förra veckan den här tiden var vi alltså nyss "hemkomna" från Koh Rong och bytte upp oss från vår fallfärdiga bungalow till ett litet hotell som ägdes av ett franskt, äldre par. Både paret och det lilla hotellet var verkligen mysigt och osade av en bed-and-breakfastaktig atmosfär, vårt rum däremot STANK av mögel vilket inte var lika mysigt så efter en natt på hotellet tackade vi för oss och började leta nytt boende.
Denna gång var vi mer tursamma och fick ett, lite mindre men mycket fräschare rum som dessutom var billigare än vårt franska tillhåll kvällen innan. Den enda nackdelen med bytet var dock att vi inte längre hade någon AC i rummet utan istället en fläkt som inte gjorde många knop och därmed inte gjorde rummet svalare för fem öre. Och låt oss säga så här: när det är över 35 grader i skuggan och det är svalare ute än det är inne i rummet då betalar man gärna några dollar extra för att få sin AC (och därmed kunna sova om natten). Så vi gick och frågade (den kambodjanske) killen i receptionen vad vi behövde betala extra för att få AC i rummet och han berättade för oss att detta skulle kosta 10$ extra per natt men att han kunde ge oss ett "kompispris" på 8$ istället. Nu tog Pontus på sig stora prutarhatten och frågade om inte kunde göra det hela "lite diskret" och killens chef (en dryg och otrevlig västerlänning) behövde inte alls få reda på att vi fick vår AC och killen kunde stoppa pengarna i egen ficka. Till svar fick vi "I'll come to your room later, then we'll talk." Sedan gav han oss vår fjärrkontroll till vår AC och vi gick förvirrade därifrån utan att ha gjort upp något pris.
Senare samma kväll (runt 20.00) knackade det på vår dörr och killen från receptionen gled in i rummet. Han såg paranoidt misstänksam ut och viskade "6$ per night, okay?". Plötsligt kändes det som vi skulle köpa knark, vapen eller något annat olagligt av killen, så diskret ville han sköta det. Efter lite argumentering kom vi fram till att vi fick vår AC för 4$ per natt och receptionskillen påpekade FLERA gånger att detta var en "BIG SECRET" och när Pontus klumpigt nog frågade om vi fick något kvitto för betalningen spärrade killen upp ögonen som om han hade sagt något extremt olämpligt och svarade "No! Big secret!".

Nåväl, här bor vi nu i vårt rum med förmodligen världens hemligaste AC. Dagarna flyter på medan vi slappar på stranden där Pontus blev, i cirka 45 minuter, bästa kompis med en kambodjansk unge på ca 2 år när denne fick lägga vantarna på Pontus iPod och utforska den. På stranden har vi även stött på Kambodjas, (åter igen) förmodligen skönaste människa som med sina förvridna ben lever livet fullt ut i sin rullstol och tillsammans med sin musikspelare minglar han runt bland turisterna. På stranden träffade vi även den Kambodjanska läraren som på helgerna jobbade med att lura koreaner att åka jetski för 200$ och detta till en dagslön av 12$ (ca 80 kronor) en lön som för övrigt var bättre än den lön han fick när han undervisade på vardagarna. Ja, på denna stranden har vi stött på många trevliga typer.

Annars då? Jo idag var vi på Small Hotell, ett svenskägt hotell med tillhörande resturang där vi kunde avnjuta köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt. MUMMA! Är det något vi verkligen saknar så är det svensk mat i alla dessa former. Så de så. Nu inväntar vi kvällen och ska väll snart ut och ta oss en massage på massagestället som Rebecca tycker känns som en porrbutik (vad hon nu har för erfarenheter av detta?)..

Jaja, det var allt för denna gången. Ha det så bra där hemma vi syns ju trots allt snart!


Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Mors

Drar nu till sydligare nejder d.v.s. Kungsbacka för lite motion o en fika. Kul att va på samma ställe lite längre o göra dessa bekantskaper.



Efter isande hällregn kommer sol!!



Kramar

2012-04-26 @ 13:02:42
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Här hemma behövs minsann ingen AC. Packa med er lite

värme inför hemresan! Jag, farmor, har räfsat löv

och kvistar nere i Vallersvik i tre dagar och satt

ner dalieknölar i jorden och fick en allergi på köpet. Eller är det en liten förkylning? Vet inte.

Men det går väl över.

Var rädda om er!

KRAMAR

2012-04-26 @ 17:08:20
Postat av: Mormor

Instämmer i föregående inlägg. Det var så skönt o kommain o läsa om era varma vindar-men i kväll utlovades 15 grader nästa vecka-om man nu kan tro på det. Bra att du lärt dig pruta pontus! Kan ju vara bra att kunna därborta. Du får väl testa det hemma också!!!!Mammas kusi Anders med 12års sonen Jakob kommeer hit på innebandycup sö-må. Ta vara på de återstående dygnen! kram Mormor

2012-04-26 @ 20:55:23
Postat av: Onsalaföräldrarna

Haft en jättemysig em och kväll med din goa mor, Pontus! Promenad i både sol och regn=aprilväder, roliga samtal och mycket skratt:).

Snart, snart, snart får vi njuta av Ert sällskap igen.

Puss på er!!

2012-04-26 @ 21:48:05
Postat av: Big O reporting Big secrets

Underbart inlägg, det kommer bli helt fruktansvärt trevligt att få se er igen :)

Pontus my man, det händer ju så mycket här hemma förstår'u

Ta hand om er det sista, kriga på för svensk kultur och...

-make the most of it :)

2012-04-26 @ 23:49:34
Postat av: Fideli

Längtar efter er!!

2012-05-02 @ 21:37:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0