Ett kort inlägg efter en kort vecka

Och bara sådär har ännu en vecka gått här i Asien, och förmodligen på en del andra ställen i världen även om det inte inneburit 35 grader i skuggan på alla platser. Sverige.
Innan inlägget officiellt inleds ska det bara förvarnas att detta möjligtvis inte blir något särskilt långt (eller givande) inlägg men vi känner att vi hellre ger er något halvdant än ingenting alls. Detta på grund att vi är så LÅGT nere i tempo så att en vecka inte känns längre än en dag och därav hinner vi alltså inte med mycket mer på en vecka än vad som vanligtvis går att klämma in i ett dagschema därav finns det inte mycket att förmedla till er därhemma. Nåväl, om det mot all förmodan skulle bli ett någorlunda inlägg så kan ni bortse från den här lilla "varningen".

För en vecka sedan hade det blivit dags att lämna Siem Reap som vi alltså mer eller mindre besökte för att få se Angkors alla tempel. Som vi då nämnde fruktade vi redan inför den 11 timmar långa bussfärden som låg framför oss med tanke på våra karaokeerfarenheter från förra resan. Vi hade ganska tur. Chauffören verkade nöja sig med att bara spela karaoke de första tre timmarna av resan och med vetskapen om hur mycket värre det kan vara kändes vi oss ganska till ro med detta och steg efter elva timmar av i här Sihanoukville.
Sihanoukville ligger vid Kambodjas södra kust och förutom att det är omöjligt att veta hur det ska uttalas är det en väldigt trevlig stad där vi har stortrivts i en vecka nu. Här har vi alltså gjort det vi är bäst på, ingenting. Med undantag för i fredags då det tydligen skulle skulle firas Kambodjanskt nyår eller "songkran" som det tydligen heter och festligheterna skulle pågå i tre dagar. När vi frågade vår väldigt trevlige tuk tuk-chaufför i Siem Reap hur songkran firades berättade han att man samlades med sina nära och kära, gärna på någon ö och sedan umgicks dessa tre dagar. Detta är alltså Kambodjanernas songkran, västerlänningarnas tolkning av det hela är däremot att fira samma högtid med att förtära stora mängder alkohol och festa tre dagar i sträck. Vi valde att fira vårt songkran i något av en dubbel tolkning, första dagen med alldeles för mycket "free shots" och de andra två dagarna något mer kambodjanskt.

Mycket mer än så har alltså inte hänt. Vi spenderar dagen på stranden och kvällen där det behagar.
Planen för vår resa var egentligen att vi imorgon skulle lämna Kambodja för Thailand men detta satte Thailands visumregler stopp för och vi stannar istället här i Kambodja två veckor till. Vi ska dock ta oss vidare imorgon fast det blir till en ö här i närheten som heter Koh Rong som vi tänkte ge en chans innan vi återvänder hit till Sihanoukville och den 28e blir det istället Thailands tur.

Detta var, tyvärr, allt vi hade att bjuda på denna gången. Håll till godo.


Pontus & Rebecca

Kommentarer
Postat av: Kerstin Lindskoog

Era reseskildringar är så välkomna-långa som korta.Vad ska vi sen vänta på när ni kommit hem. Vi har i alla fall varit till Ogviken o kollat att allt var som det skulle. Och inte såg vi nå musskit heller inomhus. Isen ligger på stora sjön. Men tranor såg vi, 2 i Venjan o 2 i Siljansfors- och det är då ett säkert vårtecken Bromans var där så vi drack kaffe med dem.Och mors damlag har just gått till final-innebandy. Och om Brynäs vinner mot Skellefteå i kväll så blir de svenska mästare.Ha det bra i värmen! Kramar från mormor. Lars ser på hockeyn. Jag ska nog se på Mästarnas mästare som börjar i kväll

2012-04-15 @ 19:29:17
Postat av: Kerstin

Njut!!! Vi har fått 8cm snö inatt o idag o snön lappar ner o Las har åkt ut med sin elmoppe glad som ett bar! Stackars lärare sm har rastvakt! Kram mormor

2012-04-16 @ 12:38:05
Postat av: Onsalaföräldrarna

Även om vi pratar med er varje vecka så är inläggen alltid roliga att läsa oavsett längd:). Sara är nu hemkommen och vi har fått se väldigt fina bilder på mängder av djur och fått höra om allt hon upplevt. Snart är det eran tur....

Soliga vårkramar!!!!

2012-04-16 @ 19:48:43
Postat av: Mors



Känner mej som en isbit efter 3 timmar i Vallens cafe.Långkallingar på imorgon kväll.Huvudsaken är att få läsa några rader från er. Ska ni åka buss till Thailand kanske ni ska införskaffa öronproppar men det hjälper nog inte!!

kramar Mors!!

2012-04-16 @ 21:04:41
Postat av: Rebeccas farmor o. farfar

Hej raringar!

Härligt att läsa era inlägg, med ödlor och allt.

Bra att ni väntar med Thailand. Är ju lite oroligt

nu. Här väntar vi fortfarande på vårvärmen. Är snart på väg till Vallersvik och räfsning av löv

mm. Regnet hänger i luften. Olika falla ödets lotter. Hoppas att ni har sol.

Kramar

2012-04-23 @ 09:18:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0